آموزش مداحیمنابع آموزشی

دروس دوشنبه ها پای درس استاد

استاد دکتر محمد فراهانی

صحیح خوانی از منظر وزن : یکی از پایه های مداحی دانستن ادبیات فارسی و ادبیات عرب می باشد. یک مداح باید مقداری از اوقات خود را به فراگیری علوم مرتبط با مداحی اختصاص دهد . باید بتواند تشخیص بدهد چه زمانی بگوید ” همه ” و چه زمانی بگوید ” همه ی” چه زمانی بگوید ” شده است ” چه زمانی بگوید ” شدست ” .
اگر اشعاری را سریع بخواند و به پایان برساند ، یکنواختی ایجاد می شود ‌. مداح باید شعر را مرصع کند یعنی جملاتی را قبل، بعد یا بین دو مصراع بگوید توضیح یا تفسیر شعر اصلی باشد. البته این جملاتی که قرار است باعث ترصیع شعر ما شوند می تواند روایت، آیه قرآن یا ابیاتی هم معنای شعر اصلی باشند .
برای تقویت تارهای صوتی و انجام صداسازی اولا باید تمرین های خود را طبق اصول فنی و علمی صداسازی که در سلسله کتب مداحی بیان شده انجام دهیم و ثانیا زیاد در مجالس رسمی ب برنامه اجرا کنیم .
تناسب لحن و محتوا باید در خواندن ذاکرین رعایت گردد‌ مثلا اگر اشعاری جنبه درخواست و التجاء دارد باید با لحن التجائی اجرا شود یا در اشعار ندایی از لحن خطابی استفاده شود.
در مکتب اهل بیت علیهم السلام و در ادعیه ماثوره، پروای از حساب و کتاب قیامت موج می زند پس نباید مداح از اشعاری که مستمع را ترغیب به گناه کند و بواسطه محبت ائمه معصومین علیهم السلام، مصونیت از عذاب الهی را القاء کند .

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button